Jei Seimo fontaną projektuotų P.Oudolf…

… tikriausiai jis atrodytų štai taip…

IMG_4245

… arba šitaip…

IMG_4339

Iš kur žinau? nes turėjau progą lankytis pas jį Hummelo kaimelyje, aplandžiojau visus sodo kampelius, ir netgi dalyvavau seminare ‘Planting Design Workshop with Piet Oudolf and Noel Kingsbury‘ . Štai taip 🙂 Ir sako, kad tokia yra sodininkystės ateitis – matrix planting

IMG_4294

Piet Oudolf

Deja, sode nebėra tų ikoninių banguotai nukarpytų gyvatvorių, kurios tikrai pažįstamos daugumai natūralistinio želdinimo gerbėjų. Gamta daro savo – kukmedžiai labai bijo užmirkimo, o būtent taip ir atsitiko prieš keletą metų itin lietingais metais. Ir gyvatvorės tiesiog numirė.

Gal kada vėliau sugrįšiu prie šios kelionės, ir daugiau parašysiu… o kol kas keletas nuotraukų.

IMG_4372

IMG_4370

IMG_4368IMG_4355

IMG_4350

IMG_4346

IMG_4344

IMG_4325

IMG_4244

Įrašo “Jei Seimo fontaną projektuotų P.Oudolf…” komentarų: 12

  1. Aistė

    Oi oi koks “teaser’is“ yra šis įrašas 🙂 Laukiu nesulaukiu išsamesnių įspūdžių. Ar teisingai matau, kad pirmoje pievos nuotraukoje auga ežainiai?

    Atsakyti
  2. Auksė

    Kojos linksta nuo visų šitų vaizdų 🙂 O jau kaip smalsu, kas ten vyko…… 🙂 Rasa, labai lauksiu straipsnelio, o dar geriau viso straaaaipsnio apie šį seminarą.
    Nuostabiai gražūs vaizdai !

    Atsakyti
  3. Atgalinis pranešimas: Requiem pievai | Smėliadėžė

  4. sodelis

    Kai darbas atliktas tobulai vaizdams nelieki abejingas. Ir visai nesvarbu, ar stilius yra “tavo“, ar ne. Man asmeniškai šios nuotraukos puiki vizualinė pamoka, kaip suteikti sodui struktūros.

    Atsakyti
    1. Rasa Laurinavičienė Įrašo autorius(-ė)

      Labai tikslus pastebėjimas…kadangi visi P.Oudolf darbai ir sukasi aplink formą bei struktūrą, tiek bendrame dizaine, tiek ir atskiruose augaluose. Galima nemėgti to a la laukinės pievos efekto ar konkrečių naudojamų augalų, tačiau žvelgiant į visumą (kurios tose keliose nuotraukose kaip ir nesimato) negali paneigti, kad dizaino požiūriu viskas atlikta puikiai ir išlaikant pusiausvyrą

      Atsakyti
  5. vejapjoves traktoriukai

    Kai paziuriu tokias nuostabias nuotraukas taip norisi keltis gyventi i nama, kur didelis kiemas, gamta. Pasitelkus darbstuma ir turint ideju galima ir paciam prie namu susikurti savo grozi, kuris dziugintu kiekviena diena ir nebereiktu nei P.Oudolf darbu, nes tai ka sukuri pats dar labiau dziugina.

    Atsakyti

Parašykite komentarą